Gastronomía

A cociña suíza é única nas súas rexionais variedades (Cantóns) e está fortemente influenciada polo clima e como cabe esperar ten fortes influencias das súas cociñas veciñas tales como a cociña italiana, a cociña francesa e a cociña alemá.



Queixos :A miúdo a cociña suíza está asociada aos queixos en especial particular o Emmental, o Gruyère,o Vacherin e o Appenzeller, todos eles forman parte primordial das famosas Raclette e das Fondue de queixo.

Chocolate :Outro produto famoso internacionalmente na cociña de Suíza é o chocolate. En concreto, a primeira vez que se preparou o chocolate con leite foi en Suíza.

Patacas :Destaca o Rösti que inicialmente era un almorzo no que as patacas substituían ao muesli.

Carne:Destaca o Cervelat o cal se prepara e sérvese de múltiples formas.Elabóranse tamén xamóns, chacinas e salchichones de excelente calidade curados na alta montaña alpina.

Bebidas :O zume de mazá é a bebida máis popular en Suíza, adóitase tomar tamén sidra. O viño adóitase producir nalgunhas rexións como no Cantón do Valais, Cantón de Vaud, Cantón de Neuchâtel e o Cantón do Tesino así como no de Zúric.As variedades de uva mais empledas para a elaboración dos viños son a Pinot Noir, Gamay, Merlot e a Chasselas. A idade mínima que permite beber a unha persoa son 16 anos con que se pode tomar cervexa, con 18 anos veu e licores.